0
Your Cart
No products in the cart.

ȘTII UNDE SĂ TE UIȚI DUPĂ SUCCES?

Nu succesul e ceea ce cauți. Te cauți, de fapt, pe tine

A calculat cineva câți oameni de succes sunt pe cap de locuitor? Eu cred că sunt mulți.

Or fi puțini dacă definim succesul ca poziție socială și financiară. 

 

Dar succesul e o reușită în orice faci. Așa că, dacă ai luat un examen cu brio după nopți nedormite și învățătură de carte, dacă faci vânzări și îți vin clienți sau aduci alinare și vindecare unui pacient ca și medic…

 

ăla nu tot succes se cheamă?

A fost o dată un băiețel de 6-7 anișori într-un sat pe undeva. Și cum se juca el lipsit de griji într-o zi, afară în curte, se trezește luat de o aripă de către mama lui.

Fără să aibă timp să îngaime vreun cuvânt, vede că mama zăvorăște ușa, trage perdelele, îl ia în brațe, îl ascunde la piept și îi spune:

”Nu trebuie să știe că suntem acasă. Că a venit după bani pentru rata la casă, dar deocamdată nu îi avem. Iar tati nu e acasă”.

Câinele începe să latre ca turbat și o umbră trece prin fața ferestrei. Un perceptor cu geantă de piele tot striga pe afară. Și striga, dar nu îi răspundea nimeni. Apoi a plecat. Liniște. Și spaimă.


Băiețelul, aproape sufocat la pieptul mamei lui, a aflat mai apoi întreaga poveste: datorită unei întâmplări complicate de viață, casa lor era ipotecată, iar banii erau puțini.

Băiețelul a devenit tânăr și știa că banii sunt puțini. De aia nici nu a îndrăznit să îndrăznească să îi aibă.

A avut de ales în a face din asta o dramă sau o poveste epică.

Atunci a făcut un exercițiu interesant și reușitele lui personale și profesionale au început să îi aducă de toate: respect, autoritate, recunoaștere. Desigur și bani.

Doar că efortul era peste măsură, familia avea de crescut un copilaș, obligații gârlă.

Când efortul l-a pus la pământ, a făcut din nou același exercițiu. De data asta, toate au început să se așeze, iar reușitele lui nu mai veneau din vreun efort.

Exercițiul îl învățase cum să își înțeleagă viața, ca să nu se mai bată inutil cu ea și să îi culeagă roadele: împlinire, sănătate, o poziție socială. Care au ca rezultat firesc și banii.

Ce l-a învățat de fapt exercițiul? Că bunăstarea este un efect al unei dezvoltări interioare sănătoase. Că e inutil să alergi după succes, deoarece îl vei pierde când îl vei găsi. Succesul e o consecință a unui tip aparte de dezvoltare interioară.

Hmm, nu te cred, o să îmi spui. E prea trasă de păr. Pe toate drumurile astăzi toți vor să îți vândă o rețetă magică.

Știu, tipul acesta de reacție defensivă te descalifică din start de la ceea ce vreau să te întreb acum: 

 

Vrei exercițiul?

Dacă da, Scrie DA în comentarii.

DA, băiețelul din poveste am fost eu.

Add a Comment

Your email address will not be published.