0
Your Cart
No products in the cart.

Florentina, programator

Testimonial mentorat:

Pentru mine acest mentorat a constat intr-o serie de întâlniri necesare cu mine însămi. Aveam cateva probleme personale la care nu aflasem încă soluțiile. De fapt, soluțiile erau la mine, nu a fost ceva complet nou doar că nu  știam cum să ajung la potențialele solutii. Ceva mă împiedica.  Eram intr-un impas.

Prima problemă rezolvată a fost atitudinea sfidătoare a copilului meu. Eram blândă atunci cand era necesar, eram fermă deseori când era vorba de lucrurile importante  dar ceva lipsea. Copilul incerca mereu limitele. Încă nu accepta fără echivoc limitele impuse in familie. Tot incerca să vadă dacă mai sunt acolo. Dacă nu cumva limitele au dispărut intre timp si poate să facă ce vrea. Rezolvarea a constat intr-o atitudine mult mai fermă, toleranta 0 la scandal si urmărirea idealului de bine pe termen lung. Acum, la cateva săptămâni după, încă mai încearcă limitele, dar deja stie că nu ii mai merge. Cu ocazia aceasta am mai invatat că este mai important binele copilului meu pe termen lung  decât ceea ce cred alte persoane.

O altă problemă pe care nu am rezolvat-o încă dar stiu cum să o rezolv este groaza de a conduce masina. Am aflat ce este in spatele acestei frici, de ce am cedat acestei frici, am acceptat ce era de acceptat si am făcut un plan elaborat de acțiune. Acum ține doar de voința mea proprie să pun acest plan in acțiune.

Legat de domeniul profesional eu chiar nu știam incotro să mă îndrept. Pur si simplu stateam pe vârful meu munte si nu știam încotro să mă îndrept. In mentoratul am reușit să văd ce aș putea să fac in continuare si am stabilit care sunt următorii pași. Nu știu exact unde o să ma ducă aceste schimbări dar știu sigur că nu mai stau in varful muntelui intrebandu-ma incotro o sa merg. Am mai învățat in mentorat că viata nu stă. E ca un torent de apă care curge. Pur si simplu am invatat sa-mi dau voie ca lucrurile să se întâmple. Incerc să imi dau voie să fac greseli noi. Să imi dau voie să imi asum noile greseli. Pur si simplu imi dau voie să merg mai departe.

Am mai învățat că joaca si visarea nu sunt doar pentru copii. Responsabilitatea mea ca adult nu exclude nici joaca si nici visarea. Practic, acum este mai multa culoare în viața mea.

Un alt lucru surprinzător a fost relația cu timpul. M-am trezit dintr-o dată că pur si simplu am mai mult timp. Vechiul ‘auleu mai am 2 minunte si trebuie să plec iar eu nu am terminat ce aveam de făcut’ s-a transformat in ‘ mai am 2 minunte. Hai să văd ce pot să fac in acest timp’.

Pentru mine toată această poveste numită mentorat a presupus un efort imens de energie, atenție, a presupus un exercițiu de maxima sinceritate cu mine însămi și multă, multă asumare. Nu știu încă unde duce drumul pe care am apucat acum. Voi vedea. Important este că nu mai sunt in blocaje.

Add a Comment

Your email address will not be published.